Eftersom CSN har börjat insistera, så gästspelar jag på ICA igen över jullovet. Det är spännande på många sätt, och det är alltid nyttigt att veta vad man har för begränsningar.
Igår gjorde jag ett välmenat men i slutändan ändå misslyckat försök att på engelska förklara för en turist vad skillnaden mellan homogeniserad och icke-homogeniserad mjölk är. Jag är rätt säker på att hon inte köpte någon mjölk.
En påskhälsning
8 år sedan
Försök förklara skillnaden på svenska. Jag är uppriktigt nyfiken!
SvaraRaderaNär man homogeniserar mjölken så slår man typ sönder alla fettpärlor, så att det inte lägger sig grädde som ett lager högst upp i mjölkglaset. Typ. Som gammeldags mjölk. All vanlig mjölk är homogeniserad. Jag kan inte ens föreställa mig hur själva processen går till.
SvaraRaderaMen varför?
SvaraRaderaJag vet inte. För att folk är gnälliga nuförtiden, och inte klarar av att dricka ren grädde längre?
SvaraRadera